WOW Bodrum Resort

Weer & Klimaat Wow bodrum resort

Bodrum ligt aan de Egeïsche kust en is daarmee een populaire vakantiebestemming onder toeristen. Het mediterrane klimaat van Bodrum zorgt ervoor dat de zomers warm en droog zijn en de winters zijn mild.

De mooie witte stranden, de watersporten, het lekkere eten en het uitgaansleven trekt veel mensen. De temperatuur loopt in de zomermaanden snel richting de 35 graden. En dat is behoorlijk heet als je 14 zonuren per dag hebt! Smeer je daarom ook extra goed in als je in het hoogseizoen hier bevindt. In de zee vind je wat verkoeling, want het water is gemiddeld 23 a 24 graden in de zomermaanden.

In de maanden december, januari en februari is het een stuk kouder. Met een graad of 14 is de winter zeker mild in vergelijking met Nederland, maar echt zonnen lukt niet meer. De temperatuur van de zee is warmer: gemiddeld 16 graden. Al vanaf april wordt het warmer weer en beginnen de eerste barretjes en zwembaden weer open te gaan. Met een temperatuur van 20 graden kan dit ook wel weer. In de ‘strenge’ wintermaanden kun je wat meer neerslag verwachten, terwijl dit in de zomer vrijwel nihil is. Toch schijnt de zon in de winter toch nog zo’n 5 uur per dag.

Als je niet kunt zonnen, kun je tijdens een mooie wandeling alsnog genieten van wat zonuren. Houd hier rekening mee als je je vakantie in een bepaald seizoen wilt boeken. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 1401 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen