WOW Bodrum Resort

Omgeving van Wow bodrum resort

Als je meer wilt doen dan heerlijk genieten van de zon, de zwembaden, het strand en alle activiteiten dan zijn er in de omgeving van het WOW Bodrum resort nog genoeg andere dingen te doen. Allereerst is er Gümbet bay. In en om de baai kun je de prachtige natuur ontdekken. Je kunt dit te voet doen of met de fiets. Het resort heeft speciale fietsroutes in de omgeving uitgezet zodat je alle mooie plekjes met de fiets kunt zien.
Twee centra in de buurt zijn Gümbet en Bodrum. Je kunt er naartoe lopen, de plaatselijke bus (dolmus) pakken of met de taxi te gaan. Wat je allemaal buiten Gümbet en het resort kunt doen, lees je hier.

Bewonder Romeinse overblijfselen

In Bodrum staat nog een amfitheater uit de Romeinse oudheid. Het ligt aan een drukke weg en je kunt het gratis bezoeken. Het is nog best goed intact gebleven. In de zomer worden hier nog regelmatig optredens en concerten gegeven en dat is natuurlijk wel gaaf als je in zo’n oud theater zit. Verder niet heel bijzonder, want er zijn geen gidsen die uitleg of een tour geven. Toch is het even leuk om dit theater gezien te hebben.

Stappen tot in de late uurtjes

Nu kun je natuurlijk ook dansen in de discotheek van WOW Bodrum Resort, maar als je dan in de uitgaansstad van het zuidwesten van Turkije verblijft, dan moet je zeker Bodrum by night meemaken! Bezoek de nachtclub Halikarnas. Dit is al jaren een begrip in Bodrum. Daarnaast heb je veel leuke (karaoke) bars en clubs waar je je voetjes van de vloer kunt tillen en lekker een drankje kunt drinken.

St. Peter Kasteel

Het St. peter kasteel ligt in de kustplaats Bodrum. Alleen al de weg er naartoe is fijn. Het kasteel is de moeite waard om te bezoeken. Verschillende musea zijn in dit kasteel gehuisvest. Zo is er een museum waarbij er vondsten uit de zee geëxposeerd worden. Het uitzicht vanuit het kasteel is fenomenaal. Ook in de avond is dit een plaatje. Voor 30 Lira per persoon (je betaalt in lira, niet in euro’s) heb je entree tot het kasteel.

Shop till you drop

Bodrum is een uitstekende stad om te winkelen. Je hebt er bazaars waar je lekkere kruiden hebt of goedkoop kleding en parfum kunt kopen. Afdingen is hier echt een hobby, dus doe hier gerust aan mee. Ook heb je verschillende winkelcentra, waaronder Oasis, waar je de meer populaire kleding vindt. Hier vind je artikelen met vaste prijzen, dus afdingen heeft hier geen zin. De bazaars zijn wel leuk om te bezoeken. Het gaat hier heel anders aan toe dan de markten in Nederland. Probeer het zeker uit en proef de sfeer.

Het mausoleum van Halicarnassus

Voor een stukje geschiedenis en archeologie, laten we je graag kennis maken met het mausoleum van Halicarnassus. Dit was één van de zeven wonderen van de Oude Wereld en waarschijnlijk al gebouwd in 335 jaar voor Christus. Het mausoleum combineert Griekse en Egyptische architectuur. Het is nu een openluchtmuseum waarbij een gids wel handig is. Die vertelt je meer over de geschiedenis en laat je de mooiste plekjes zien. Ook vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over Bodrum en de baai. Als je interesse hebt in de Turkse geschiedenis, dan is dit mausoleum wel de moeite waard.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 1401 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen