WOW Bodrum Resort

De leukst bezienswaardigheden in de buurt van Wow Bodrum Resort

In Turkije zijn meerdere badplaatsen uitgegroeid tot een ware toeristische trekpleister. Dat is onder meer het geval voor Side, voor Belek, voor Lara en voor Bodrum. In en rondom de laatstgenoemde badplaats vind je meerdere prachtige resorts terug, maar óók meerdere indrukwekkende bezienswaardigheden. Eén van de meest populaire resorts in deze regio is het Wow Bodrum Resort. In ons artikel ‘x redenen om een verblijf in Wow Bodrum Resort te boeken’ hebben wij al meerdere redenen op een rijtje gezet waarom een verblijf in dit resort zo aan te raden is.

In dat artikel hebben we echter niet benoemd dat de ligging van dit resort ook fenomenaal te noemen is. Zoals hierboven al vermeld, is Bodrum uitgegroeid tot een ware toeristische trekpleister. Dat is niet alleen vanwege de kust of vanwege het lekkere weer, maar ook door de ligging van deze badplaats. In de nabije omgeving vind je namelijk meerdere interessante bezienswaardigheden terug!

Graag bespreken we in dit artikel wat de leukste bezienswaardigheden in de buurt van het Wow Bodrum Resort zijn. Door dit artikel op je gemakje door te nemen, kan je jouw verblijf in dit resort prima voorbereiden. Het is bijzonder leuk om veel tijd in het resort door te brengen, maar de directe omgeving biedt ook voldoende mogelijkheden om allerlei leuke dingen te zien, te doen en te beleven. Lees je daarom goed in en plan vervolgens alle dagen van jouw verblijf in het Wow Bodrum Resort op een super leuke manier in!

Bodrum

Graag willen we allereerst aftrappen met de badplaats waar we het hierboven al over gehad hebben; Bodrum. Deze Turkse badplaats is uitgegroeid tot een onwijs populaire bestemming en dat is niet zonder reden. Allereerst speelt de ligging een rol, maar ook zeker de lekkere temperaturen en de bezienswaardigheden die in de buurt te vinden zijn.

Daarnaast is het plaatsje Bodrum zelf ook bijzonder gezellig te noemen. In dit plaatsje vind je onder meer leuke winkeltjes, typische Turkse markten en een prachtige kustlijn terug. Het is heerlijk om een wandeling over deze kustlijn te maken; als je de ene kant op kijkt, zie je de prachtige resorts van Bodrum, terwijl je aan de andere kant uitkijkt over de Middellandse Zee.

In het centrum van Bodrum vind je bovendien meerdere indrukwekkende bouwwerken terug. Het meest populaire en meest indrukwekkende bouwwerk is zonder twijfel het oude amfitheater. Dit theater stamt nog uit de Romeinse tijd en is behoorlijk goed bewaard gebleven. Je kunt dit amfitheater gratis bezoeken, waarbij je in de zomer mogelijk ook nog van een concert of een openluchtvoorstelling kunt genieten.

Ben je een ware liefhebber van shoppen? Ook dan zit je in Bodrum goed. In deze Turkse badplaats vind je namelijk allerlei winkelcentra en Turkse markten terug. Mocht je hier gaan shoppen, hebben wij één handige tip voor je; ga afdingen. Dat is namelijk volledig normaal om te doen in dit gebied. Doe je het niet? Dan ben je eigenlijk dief van je eigen portemonnee.

St. Peter Kasteel

Ben je meer een liefhebber van het bezoeken van prachtige gebouwen? Dan kan je in Bodrum dus naar het amfitheater toe gaan, maar je kunt ook het St. Peter Kasteel gaan bezoeken. Dit kasteel is ook in Bodrum gelegen en biedt onder meer een subliem uitzicht over de stad en de Middellandse Zee. Verder is het kasteel zelf ook het bezoeken waard. Je krijgt een duidelijke indruk van hoe dit kasteel er vroeger uitgezien heeft en wat de functie daarvan is. Mocht je daar in geïnteresseerd zijn, kan je ook het bijbehorende museum bezoeken. Wij hebben dit zelf gedaan en dat is zeker een aanrader!

Mocht je graag van de zonsondergang willen genieten, is het aan te raden om aan het einde van de middag naar dit kasteel toe te gaan. Je geniet hier immers van een prachtig uitzicht, waarbij het uitzicht met zowel de zonsondergang als ‘s avonds het mooiste is. Tijdens jouw verblijf in het Wow Bodrum Resort kan/mag een bezoek aan het St. Peter Kasteel eigenlijk niet ontbreken!

Dedeman Waterpark

Ga je met jouw gehele gezin op vakantie? Dan is een verblijf in het Wow Bodrum Resort zéker aan te raden. Bij de zwembaden van dit resort vind je namelijk meerdere glijbanen terug waar zowel jong als oud veel plezier aan beleeft. Zijn jullie ware liefhebbers van glijbanen en andere waterattracties? Dan mag een bezoek aan het Dedeman Waterpark eigenlijk niet ontbreken.

Dit Aquapark is officieel het eerste waterpark van Turkije. Lange tijd is het ook het grootste waterpark geweest, maar dat is hedendaags niet meer zo. Desondanks biedt dit waterpark nog voldoende mogelijkheden voor een super leuke dag. Je vindt hier namelijk verschillende golfzwembaden en maar liefst 24 glijbanen. Zijn jullie het eventjes zat? Dan doe je een lekker drankje op één van de terrasjes van het waterpark.

Tijdens een bezoek aan het Dedeman Waterpark kan zowel jong als oud zich in ieder geval prima vermaken. Wij zijn ervan overtuigd dat jouw kinderen het jaren later nog steeds over dit waterpark zullen hebben. Alleen al de 24 glijbanen bieden voldoende vermaak voor een gehele dag en voor het verkrijgen van herinneringen voor het leven.

Gümbet

Officieel ligt het Wow Bodrum Resort niet in Bodrum, maar in Gümbet. Dit kleine plaatsje is door de jaren heen echter steeds dichter bij Bodrum komen te liggen. Dit komt puur doordat men in Bodrum in de afgelopen jaren nogal veel nieuwe resorts en hotels gebouwd heeft. Een bezoekje aan het kleine centrum van Gümbet is in ieder geval de moeite waard. Je geniet hier van leuke terrasjes, gezellige pleintjes en leuke winkeltjes.

Ben je een waar nachtbeest? Dan ben je in Gümbet zeker aan het juiste adres. In dit kleine plaatsje vind je namelijk allerlei disco’s en nachtclubs. Dat is zeker het geval in de ‘Bar Street’ van Gümbet; dit is eigenlijk de hoofdstraat van dit kleine plaatsje en biedt met name ’s nachts onwijs veel vertier.

Torba

Ben je niet zo’n liefhebber van drukke plaatsjes of steden? Zoek je liever de rust en de fraaie natuur op? Dan is een bezoek aan het strandplaatsje Torba aan te raden. Dit plaatsje is behoorlijk rustig te noemen en kent onder meer prachtige kiezelstranden. In en rondom dit plaatsje kan je in ieder geval heerlijk tot rust komen, terwijl het ook niet al te ver van het Wow Bodrum Resort vandaan ligt.

Wil je graag een bezoek aan één van bovengenoemde bezienswaardigheden brengen? Sommige van deze bezienswaardigheden zijn ter voet te bereiken, maar voor andere bezienswaardigheden is het verstandiger om een ander vervoersmiddel in te schakelen. Wij kunnen daarbij het huren van een taxi van harte aanraden. De taxi’s in Turkije zijn namelijk behoorlijk betaalbaar, terwijl je ook nog eens snel op de bestemming aankomt. In vergelijking met het openbaar vervoer is een taxi niet heel veel duurder, terwijl de reis dus wel een stuk sneller en relaxter verloopt. Veel plezier in het Wow Bodrum Resort én met het bezoeken van de verschillende bezienswaardigheden!

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 1401 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen